Išči

Naročanje

Če želite vse leto uživati v prednostih, ki jih prinaša sistem Bicikelj, sklenite naročniško razmerje prek spleta z uporabo kreditne kartice ali direktne bremenitve. Preprosto in hitro!

   NAROČITE SE  

Postajališča

Išči postaje

Splošni pogoji dostopa in uporabe:

   

SPLOŠNI POGOJI

   

Postaja BicikeLJ št. 0

(03/10/2016)

Na Zoisovi cesti nasproti Francoskega veleposlaništva smo postavili novo postajo Bicikelj. Gre za umetniški projekt

Na Zoisovi cesti nasproti Francoskega veleposlaništva smo postavili novo postajo Bicikelj. Gre za umetniški projekt, ki je nastal v sodelovanju Europlakata, Mestne občine Ljubljana in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Del koles v sistemu Bicikelj je odslužilo svojemu poslanstvu in nekaj od teh, odsluženih koles, v novi podobi tvori »Postajo BicikeLJ št. 0«. Skulpturo je pod mentorstvom prof. Alena Ožbolta izdelal študent magistrskega študija kiparstva Tin Švagelj.
Tin je v svojem umetniškem delu združil trajnostno mobilnost z nazivom Zelena prestolnica Evrope, s katerim se Ljubljana ponaša v letu 2016. Tako je iz odsluženih koles Bicikelj oblikoval drevo, ob katerega je prislonjeno kolo. Odslužena kolesa v obliki drevesa s krošnjo nudijo zavetje svojim naslednikom, ki so šele začela svojo pot med postajami Bicikelj. Skulpturo je poimenoval »Postaja BicikeLJ št. 0«.
Postavitev skulpture sodi v sklop aktivnosti, ki jih je MOL organiziral v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Gre za projekt, ki je tudi letos v času od 16. do 22. septembra povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti ter boljšo kakovost življenja.