Išči

Naročanje

Če želite vse leto uživati v prednostih, ki jih prinaša sistem Bicikelj, sklenite naročniško razmerje prek spleta z uporabo kreditne kartice ali direktne bremenitve. Preprosto in hitro!

   NAROČITE SE  

Postajališča

Postajališča
Išči postaje

Splošni pogoji dostopa in uporabe:

   

Adobe reader

SPLOŠNI POGOJI

   

Z Bicik(LJI)i opravili za 680.000 ur voženj – 13.1.2015

(03/11/2017)

Še veste, kdaj smo se po ljubljanskih ulicah prvič zapeljali s kolesi Bicikelj? Letošnjega maja bo minilo že štiri leta, ko smo postavili 30 postaj in jih opremili s 300 kolesi.

Na prihod sistema Bicikelj so še pred samim zagonom opozarjali plakati po vsej Ljubljani in pa kolesa, ki smo jih namestili na strehe avtobusnih nadstrešnic in jeklenice nad ulicami v središču Ljubljane. Zelo dobro obiskana je bila tudi info točka na Prešernovem trgu, kjer so si občani lahko ogledali nova kolesa in se prijavili v sistem kot uporabniki novih koles.

Na dan zagona sistema Bicikelj je bilo več kot 1.600 uporabnikov že pripravljenih, da bodo lahko med prvimi preizkusili nova kolesa. Od prvega dneva zagona so številke o novih uporabnikih in številu dnevnih izposoj strmo rasle. Že po enem mesecu delovanja je Bicikelj dosegle nivo uporabe v mestih, kjer so občani kolesa lahko uporabljali že več let. Po enem mesecu smo imeli več kot 13.000 uporabnikov, ki so v povprečju z vsakim kolesom opravili vsaj šest voženj na dan oziroma skupaj več kot 55.000 voženj. Rekord po številu izposoj v enem dnevu pa je znašal kar 3.227 voženj na dan, kar je skoraj 11 voženj z vsakim od koles.

Do danes, ko sistem šteje 36 postaj in 360 koles, je imel Bicikelj okrog 63.000 uporabnikov, pri čemer danes beležimo okrog 28.500 rednih uporabnikov s sklenjeno letno naročnino. V dobrih treh letih in pol pa smo zabeležili že skoraj dva milijona in pol izposoj.

 

Lep pozdrav,

EKIPA BICIKELJ