Išči

Naročanje

Če želite vse leto uživati v prednostih, ki jih prinaša sistem Bicikelj, sklenite naročniško razmerje prek spleta z uporabo kreditne kartice ali direktne bremenitve. Preprosto in hitro!

   NAROČITE SE  

Postajališča

Postajališča
Išči postaje

Splošni pogoji dostopa in uporabe:

   

Adobe reader

SPLOŠNI POGOJI

   

Postajališča

Spoznajte, kako postajališča delujejo. V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj o uporabi terminalov in stojal si oglejte pogosta vprašanja o tem, kako na čim boljši način uporabiti sistem Bicikelj.

Kako uporabljam ključavnico za zaklepanje krmila?

Ključavnica za zaklepanje krmila je pritrjena na ogrodje kolesa in je namenjena zaklepanju kolesa med krajšimi postanki. Navodila za zaklepanje so prilepljena na omenjeni ključavnici.
V primeru daljšega postanka vam priporočamo, da kolo zapeljete do najbližjega postajališča in ga priklenete na stojalo. Za nadaljevanje vožnje si lahko izberete katero koli kolo, ki je v tistem trenutku na voljo.

Ali obstaja zemljevid postajališč?

Zemljevid postajališč si lahko ogledate na hrbtni strani vsakega terminala, dostopen pa je tudi na spletnem mestu.

Kako odklenem kolo, priklenjeno na stojalo?


Za odklepanje kolesa, priklenjenega na stojalo, se sprehodite do talne ključavnice, ki ste jo izbrali na terminalu, in pritisnite gumb za odklepanje kolesa. Kolesa ne odklepajte na silo, saj se bo samodejno odklenilo.

Kako poteka razporejanje koles na postajališčih?


Razporejanje poteka na dva načina. Pri prvem gre za naravno izmenjavo med uporabniki, ki si izposojajo in vračajo kolesa. V drugem primeru pa za razporejanje koles skrbijo posebne ekipe, ki prestavljajo kolesa s polnih na prazna postajališča. Omenjene ekipe so običajno pogosteje prisotne na najbolj zasedenih postajališčih.

Zakaj si ni mogoče izposoditi dodatne opreme?


Kolesa, ki so na voljo v okviru te storitve, niso zasnovana kot komercialna kolesa, temveč kot kolesa, ki so namenjena izključno izposoji brez dodatne opreme. Zaradi tega si ni mogoče izposoditi otroških sedežev ali druge dodatne opreme.